5 tips voor als je een auto wilt huren

Heb je een auto nodig voor een dag? Of misschien wil je met de auto op vakantie? Laat je goed informeren over het huren van een auto! Er zijn onderling veel verschillen tussen de diverse autoverhuurders en je wilt natuurlijk wel veilig de weg op zonder een te dure prijs hiervoor te betalen. Hier volgen 5 handige tips voor als je een auto wilt huren.

1. Bepaal welke soort auto je wilt huren

Er zijn verschillende soorten auto’s die te huur worden aangeboden. Van langgestrekte limousines met chauffeur, campervans, bestelwagens, en sportieve kleine autootjes. 

Uiteraard hangt het soort auto vaak af van de reden waarom je een auto nodig hebt. En iedere klasse auto komt met een eigen prijskaartje. 

Bekijk eerst welke garages een auto te huur aanbieden die jij wilt huren en bekijk natuurlijk goed welke auto diensten zij aanbieden.

2. Schat in hoeveel kilometer je denkt te gaan rijden

Waar ga je naartoe? Wat ga je doen? Ga je iemand van Tilburg ophalen in Schiphol, Een dagje met het gezin naar Dierentuin Emmen, of moet je een dagje vaak heen en weer naar je schoonzus op 10 km afstand? 

Wanneer je veel kilometers gaat maken, kun je het beste kiezen voor een kilometervrije huur. De prijs van deze huurauto’s is vaak wel wat duurder, maar dat bespaar je dan weer omdat je geen kilometervergoeding hoeft te betalen. Bekijk bijvoorbeeld de reviews van TUI Cars eens, die bieden veel verschillende opties.

3. Waar wil je starten en waar wil je eindigen?

Waar wil je vertrekken, en waar wil je de auto weer inleveren? Bekijk van tevoren of dit bij jouw autoverhuurbedrijf mogelijk is, en wat de extra kosten hiervoor zijn. 

Lees tip:  Traceersystemen als antwoord op de onveilige smart key

4. Blijf je binnen Nederland of ga je de grens over?

Geef ook van tevoren bij de verhuurder aan of je binnen Nederland blijft of wil je met de gehuurde camper de grens overgaan. Dit is vooral belangrijk voor de autoverzekeringen. Je dient hiervoor wel wat meer te betalen, maar eerlijkheid duurt het langst: Stel je meld het niet en de auto krijgt schade in het buitenland, dan kan dit behoorlijk in de euro’s gaan lopen. 

5. Zijn er andere mensen die de auto gaan besturen?

Zijn er ook andere mensen die de auto gaan besturen, of ben jij de enige? Wanneer er meerdere bestuurders zijn, dien je dit ook weer van tevoren bij de verhuurder aan te geven. Ook dit heeft weer te maken met het risico. Indien je dit niet doet en toch een ander laat rijden, kan het zijn dat je hiervoor flink beboet wordt, zeker als er juist in die tijd schade is opgetreden.

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.