5 redenen om te kiezen voor een dashcam

dashcam

Een ongeluk krijgen kan iedereen overkomen. Wanneer je ermee te maken hebt is dat niet alleen bijzonder vervelend. Het zorgt ook voor de nodige behoefte aan bewijs hoe het gebeurd is en wie schuld heeft. Met name voor de verzekering en uitkering van schade is dit heel belangrijk. Een dashcam kan hierbij antwoord geven. Maar een dashcam heeft ook andere voordelen die je niet moet onderschatten.

Zoek jij de best dashcam van dit moment? Kijk voor de beste dashcam op bestekoopwijzer.nl. Zij hebben tientallen dashcams getest en hebben speciaal voor jou een top 5 best geteste dashcams gemaakt.

1. Bewijs bij een ongeval

Zoals al een beetje aangegeven is een dashcam bij een ongeval een waardevolle toevoeging die de bewijslast kan bevestigen. Met andere woorden kan er aan de hand van videobeeld aangetoond worden wie de veroorzaker was en fout is geweest of wat er precies gebeurd is wanneer er ook nog eens sprake van letselschade is.

2. Inbraak en schade

Wordt er ingebroken in je auto of de auto voor je? Dan kan een dashcam soms uitkomst bieden, waardoor de daders snel gepakt kunnen worden. De meeste dashcams registreren namelijk alleen beeld als er beweging is. Dus iemand die voor de auto loopt of zelfs in de auto plaatstneemt. Naast dat de dader gepakt kan worden kun je ook bij je verzekering de nodige bewijzen van een inbraak leveren.

3. Het aanvechten van een boete

Krijg je een boete maar ben je overtuigd dat de boete onterecht is? Dan kan een dashcam je mogelijk uitkomst bieden. Door te laten zien hoe het allemaal is gegaan bijvoorbeeld. Er zijn tal van voorbeelden waarbij dashcam beelden uitsluitsel geven bij een boete. Dat kan je dus veel geld opleveren.

Lees tip:  Gemakkelijk bij je baan komen

4. Je rijvaardigheid kan verbeteren

Wanneer je bewust bent dat beelden opgenomen worden maakt dit je vaak een veel betere bestuurder. Daarnaast kun je beelden van de dashcam ook terugkijken. Zo geeft wat er is gebeurd je soms nieuwe inzichten. Het kan dus ook een stukje bewustwording zijn. Waar je veel aan hebt in het verkeer. Omdat de wegen steeds drukker worden en je dus ook met de omgeving en alle bestuurders in deze omgeving rekening moet houden.

5. Hulpmiddel tegen agressie

Tot slot kan een dashcam hét hulpmiddel tegen agressie zijn. Waardoor je bij hinder of als je te maken hebt met agressie de beelden hebt die je bij een aangifte kunt sluiten. Zodat het je een beetje beschermd in het verkeer wanneer je te maken hebt met een echte verkeershufter. Bovendien ben je met een dashcam minder geneigd om hierop in te gaan.

Author: Brian

1 thought on “5 redenen om te kiezen voor een dashcam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.