4 tips om te besparen op auto onderhoud

besparen op auto onderhoud

De kans is groot dat je al jaren te veel betaald voor het laten onderhouden van je auto. Auto onderhoud is duur. Vaak zorgen de arbeidsuren en de (vaak dure) onderdelen al snel voor een bedrag waarvan je schrikt. Wij geven in dit artikel vier handige tips om flink te besparen op auto onderhoud.

Tip 1. Ontdek wat je auto mankeert

Voordat je kunt zoeken naar goedkopere opties voor het onderhouden van je auto is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat er precies aan je auto mankeert of welk periodiek onderhoud uitgevoerd moet worden. Ga daarom langs bij een garage in de buurt om te ontdekken wat je auto markeert. Bij dit bedrijf kun je direct een eerste offerte aanvragen

Tip 2. Vergelijk offertes

De eerste offerte heb je ontvangen van de dichtstbijzijnde garage. Nu is het tijd om online meerdere offertes aan te vragen bij verschillende garages. Vraag telefonisch of per mail om het totaalbedrag voor het onderhoud. Zo kun je gemakkelijk al veel geld besparen op het onderhoud door de goedkoopste optie te kiezen.

Tip 3. Goedkope auto onderdelen

Naast de arbeidsuren die vaak hoog oplopen zijn auto onderdelen vaak ook enorm duur. Zeker als er gekozen wordt voor A-merk onderdelen. Soms is het helemaal niet nodig om originele of A-merk onderdelen te plaatsen. Regelmatig kan auto onderhoud prima uitgevoerd worden met goedkope auto onderdelen. Dit bespaart je veel geld op de nodige nieuwe onderdelen om je auto te onderhouden.

Tip 4. Controleer regelmatig vloeistoffen

Het controleren van vloeistoffen is enorm belangrijk om regelmatig te doen. Dit voorkomt dat er te weinig vloeistof aanwezig is. Een te laag oliepeil kan bijvoorbeeld leiden tot ernstige motorschade. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om regelmatig de vloeistoffen te controleren.

Lees tip:  Tips voor een zonnige roadtrip door Nederland


Author: Brian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.