4 tekenen dat uw versnellingsbak aan reparatie toe is

De versnellingsbak in uw auto zet het vermogen van de motor om in de juiste hoeveelheid rotatie-energie om de wielen van uw voertuig aan te drijven. Het is een essentieel auto-onderdeel en voor uw eigen veiligheid, zeer belangrijk om deze in de gaten te houden. Wanneer een versnellingsbak toe is aan een revisie, dan is er vaak iets aan vooraf gegaan. Tekenen van slijtage. In dit artikel vertellen we u over de 4 meest voorkomende tekenen dat uw versnellingsbak toe is aan een reparatie of revisie.

De beste manier om een ​​hoge reparatierekening te voorkomen, is door problemen vroegtijdig te diagnosticeren. Een moderne versnellingsbak moet altijd soepel te bedienen zijn en gemakkelijk in een versnelling te schakelen met het koppelingspedaal volledig ingedrukt. Als vuistregel kunnen we stellen dat het nooit moeilijk zou moeten zijn om een ​​versnelling te selecteren met een enkele hand om met de versnellingspook te schakelen.

Hier is een korte lijst met waarschuwingssignalen voor de versnellingsbak. Als u merkt dat uw transmissie een van de volgende problemen vertoont, neem dan zo snel mogelijk contact op met een versnellingsbak specialist.

1. Luister naar uw versnellingsbak voor eventuele geluiden

In de versnellingsbak zit een roterende plaat die bij disfunctioneren een willekeurig aantal geluiden kan maken. Krakend, gruizend en klapperend zijn allemaal veelgenoemde geluiden die aangeven dat uw versnellingsbak aandacht nodig heeft en waarschijnlijk zal blijven verslechteren zonder professionele tussenkomst.

2. Ruikt u een branderige geur?

Het is duidelijk dat branden niet iets is dat een gezonde versnellingsbak doet. Uberhaupt is “brand” en “auto” niet iets dat je graag in 1 zin hoort. Als je een verbrande lucht ruikt die uit de versnellingsbak komt, betekent dit dat de olie erin verwarmt is en verbrandt. Dit is geen klus voor een hobbymonteur en vereist speciale aandacht om recht te zetten. Breng de auto naar een vakman voor controle en reparatie.

Lees tip:  Wat heb je nodig voor een caferacer?

3. Het niet inschakelen van een versnelling

Het is altijd het beste om uw auto naar de monteur te laten slepen als een van de versnellingen niet inschakelt. Veiligheid boven alles. Maar heel soms zal een van de versnellingen in het midden of aan het einde van de transmissie breken, terwijl u rijdt. Als de 3e, 4e, 5e of hogere versnelling kapot gaat, kun je ‘er omheen werken’, maar niet voor lang. Het is een waarschuwing dat er een groter probleem is en dat onmiddellijk professionele reparaties vereist zijn. “Wacht niet langer” is ons advies!

4. Je versnellingsbak ‘voelt’ anders aan

Als u al jaren met plezier in uw auto rijdt en de versnellingsbak ‘voelt gewoon niet goed’, laat hem dan nakijken. U kent uw auto het beste en als u vermoedt dat er iets mis is in de olieachtige delen, dan is de kans groot dat u gelijk heeft. U zult dit merken aan bewegingen die uw auto maakt, zoals schokkerig schakelen, gruizend gevoel wanneer u de versnelling in drukt, of bijvoorbeeld het stotend vooruit gaan wanneer u weg rijdt.

Breng de auto naar een garage voor een snelle controle en u zult aangenaam verrast zijn dat het probleem gemakkelijk op te lossen is. Mits u er op tijd bij bent. Versnellingsbakken zijn ingewikkeld, maar problemen ermee zijn niet altijd een doodvonnis voor het voertuig! Liever te vroeg en lage kosten, dan te laat en de hoofdprijs moeten betalen.

Geschreven door Josien Galama – SEO Specialist

Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.