3 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

tips autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten is eigenlijk vrij simpel. Echter is het wel belangrijk om te weten wat belangrijke punten zijn om op te letten als je op zoek gaat naar een goede en goedkope verzekering voor je auto. Veel autoverzekeringen lijken hetzelfde door het premiebedrag, maar op cruciale punten verschillen de voorwaarden van elkaar. Wij geven je hieronder 5 tips voor het afsluiten van de beste autoverzekering!

Tip 1. Hou rekening met het eigen risico

Het deel van de schade waar je zelf voor opdraait noemt men het “eigen risico”. Als voorbeeld: bij een schade van €1500 euro en een eigen risico van €200 wordt er dus €1300 door de verzekeraar uitgekeerd. Het eigen risico van €200 moet je dus voor eigen rekening nemen.

Tip 2. Aantal kilometers per jaar

Veel verzekeraars laten de premiehoogte afhangen van het aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt. Als je minder kilometers rijdt, dan kan de premie ook lager uitvallen. Toch is het belangrijk om bij het vergelijken van een autoverzekering een eerlijke inschatting van het aantal kilometers te maken. Als je een te lage opgave hebt gedaan kan dit gevolgen hebben op het vergoeden bij eventuele schade.

Tip 3. Kies de beste verzekeringsvorm

Bij een autoverzekering afsluiten heb je keuze uit drie verzekeringsvormen, namelijk: WA, WA beperkt casco en WA casco. Een WA verzekering ben je verplicht om af te sluiten en biedt dekking voor schade die je met jouw auto veroorzaakt. Een WA beperkt casco is iets uitgebreider en is de meest gekozen verzekeringsvorm. Deze verzekering biedt ook dekking voor schade aan je eigen auto bij aanrijding, diefstal of ruitschade. WA Casco is de meest uitgebreide verzekeringsvorm en dus ook de duurste. Deze verzekering vergoedt ook schade aan je eigen auto door vandalisme of een aanrijding die je zelf hebt veroorzaakt. Bijna alle schade wordt bij deze verzekering gedekt. Een WA casco autoverzekering wordt ook wel Allrisk genoemd.

Lees tip:  Hoeveel kost het om een auto te importeren uit Duitsland?

Author: Brian

2 thoughts on “3 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

  1. Wij zijn de beste verzekeringsvorm voor onze situatie aan het uitzoeken. Belangrijk is dat we goed verzekerd zijn tegen schade en lichamelijk letsel. Ik ga meer onderzoek doen naar dit thema om de passende verzekering te kunnen kiezen.

  2. Het is inderdaad goed om te kijken naar de verschillende opties die je hebt voor verzekeringen. Gelukkig kan je je tegenwoordig goed laten informeren over de opties. Zo ga je uiteindelijk ook niet te veel betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.