3 tips om autoruitschade te voorkomen

Autoschade, misschien heb je het al een keer meegemaakt. Je zit in de auto en opeens zie je een sterretje in de voorruit. Erg vervelend natuurlijk, maar dan is er eenmaal niks meer aan te doen. Als de barst te groot is, moet de autoruit zelfs vervangen worden en dit kun je gaan merken in je portemonnee. Voorkomen is beter dan genezen, daarom hebben wij drie tips voor je verzameld waarmee je autoruitschade kunt voorkomen.

Ruitschade door steentjes

De meest voorkomende ruitschade oorzaak is het opspatten van steentjes. Je rijdt achter een vrachtwagen en er komt opeens een steentje tegen je ruit. Voordat je het weet, zit er een grote barst in. Maar ook bij wegwerkzaamheden kunnen er snel steentjes tegen je auto aan komen. Dus rijd je achter een vrachtwagen? Of zie je dat er wegwerkzaamheden bezig zijn? Minder dan snelheid en houd voldoende afstand. Door afstand te houden op je voorligger, verklein je de kans dat er steentjes op de voorruit spatten.

Wisselende temperatuur

Temperatuur is ook een echte boosdoener als het gaat om ruitschade. In Nederland kunnen de temperaturen nog wel eens schommelen. Van een warme middag, naar temperaturen onder nul `s nachts. Dit kan ervoor zorgen dat er spanning op de autoruit komt te staan. Hierdoor kan de ruit barsten en een sterretje veroorzaken. Dit kan ook voorkomen als je de airco erg hard aanzet op een warme zomerdag. Je kunt je autoruiten beschermen tegen zulke temperatuurverschillen. Zet de auto bijvoorbeeld uit de wind en dicht bij huis en zet niet direct de verwarming of airco op de hoogste stand.

Lees tip:  3 tips om je auto te onderhouden 

Sterretje laten repareren

Maar wat moet je doen als je een barst in je auto hebt? Kun je hier gewoon mee doorrijden of moet je dit direct laten repareren? Je kunt het sterretje het beste direct laten repareren. Een kleine barst kan namelijk erg snel een grote scheur worden. Een klein sterretje kan nog gerepareerd worden, maar als deze groter is dan een twee euromunt moet de gehele autoruit vervangen worden. Meld je schade ook altijd bij de verzekering. Je kunt autoruitschade namelijk vergoed krijgen.Author: Ilonka

3 thoughts on “3 tips om autoruitschade te voorkomen

  1. Voorkomen is beter dan genezen, is wat ze zeggen. Dit lijkt me ook van toepassing op autoruitschade. Het zou vervelend zijn als je door steentjes een barst in je voorruit krijgt. Dit is mij gelukkig nog nooit overkomen.

  2. Wisselende temperatuur kan inderdaad gevaarlijk zijn voor je voorruit. Ik zorg er ook altijd voor dat ik mijn airco of verwarming niet gelijk op de hoogste stand zet. Gelukkig kan je een sterretje gemakkelijk laten repareren tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.